Shopping på Mallorca

shopping-mallorca

Jämfört med andra omgivande öar, överraskar köpupplevelsen i skärgården många besökare för dess stora variation och för kvaliteté på sina erbjudanden. Och av alla öar i Balearernas skärgård så är Mallorca den ön som erbjuder de bästa affärerna och galleriorna.

Shopping timmarna på Mallorca varierar i allmänhet från 09:00 på morgonen till 21:00 på kvällen. Men de flesta butikerna brukar stänga mellan 2:00 och 5:00 på eftermiddagen. Vilket är den tidpunkt då alla invånare på öarna i skärgården (inklusive de flesta verksamheterna) tar en paus från de varmaste timmarna på dagen. Ur en positiv synvinkel så har de flesta butikerna och galleriorna öppet alla veckodagar.

Förutom dess huvudsakliga butiker och köpcentrum så erbjuder Mallorca också en stor möjlighet för besökare att uppleva den lokala shoppingen, med marknader som där erbjuder färskvaror av högsta kvalitet.

Här är några av de mest representativa shoppingställena på Mallorca.

Porto Pi Shopping Center

Adress: Gabriel Roca Avenue, 54

Porto Pi köpcenter ligger i Palma och är det största köpcentret på Mallorca. Det ligger 2 km från centrum av staden, så alla som vill ta en trevlig promenad runt Palma kan nå dit till fots. Köpcentret i sig själv erbjuder ett brett utbud av butiker, många av dem är världsberömda, med varumärken som Zara, Camper, Springfield och många andra.

Det populära Carrefour varuhuset finns också inne i gallerian, liksom den bästa biografen i stan. En bowlinghall och en rad restauranger och kaféer gör också denna galleria till en favorit mötesplats för ungdomar på ön.

Alcampo Shopping Center

Adress: PM – 27 Highway, Palma

Alcampo köpcentrum erbjuder en plats där både lokalbefolkningen och turisterna kan hitta många butiker, restauranger och caféer, allt till mycket rimliga priser jämfört med andra köpcentrum i området. Detta köpcentrum är också känt bland lokalbefolkningen för den stora variation av elektriska varor som många av butikerna erbjuder.

Förutom att erbjuda besökarna en bra shopping upplevelse i sina gallerior, så är Mallorca dessutom proppat med både stora och små butiker samt butiker där ortsbor handlar, och alla erbjuder sin egen unika uppsättning av produkter. Här är några av de mest rekommenderade.

El Corte Ingles

Adress: Alenxandre Rossello Avenue, 16

Genom att vara den mest populära varuhuskedja i Spanien, så kunde El Corte Ingles inte vara struken från listan. Och den erfarenheten som Mallorcas lokal har att erbjuda är lika bra som alla av sina andra platser i resten av landet. Butiken erbjuder en enorm mängd olika produkter av alla slag och av bästa kvalitet från modemärken till heminredning.

Ikea Mallorca

Adress: Camí Fondo, s/n. Vía Cintura

Om det gäller att leta efter de bästa, mest funktionella och väldesignade heminredning, så är IKEA stället att shoppa på i Mallorca. Och även för icke bosatta på ön, så är butiken ett bra ställe för att leta efter dekorations- idéer eller praktiska vardagliga produkter. Det är också ett utmärkt val för dem som väljer att hyra en bostad på ön, eftersom nästan alla dekorationsbehov kan uppfyllas här.