Sevärdheter på Mallorca

caves-mallorca

Eftersom det är den viktigaste destinationen i Balearernas skärgård så är det bara naturligt att Mallorca är ön som håller i de flesta attraktionerna för turister. Palma de Mallorca i synnerhet (öns huvudstad) är den plats som innehar det största antalet av dem alla. Med majoriteten av sevärdheter som ligger alldeles i närheten av öns viktigaste stränder och semesterorter. Här följer de mest intressanta sevärdheter som finns på Mallorca.

Grottorna på Mallorca

Adress: Mallorca

Grottorna på Mallorca finns över hela ön och har blivit mycket populära på grund av de många vackra inslag som de ståtar. Som till exempel är några av de grottorna översvämmade med stalaktiter och stalagmiter. Vilket ger en vacker utsikt vid belysning av solens strålar vid vissa timmar. Många av grottorna har också mängder av vegetation och små sjöar, som ger en utmärkt akustik. Detta har lett till att ett flertal konserter hålls inne i dessa grottor flera gånger om året.

Acquacity

Adress: S’Arsenal

Belägen öster om Palma, i semesterorten S’Arsenal erbjuder Acquacity sina besökare massor av roliga saker att göra tack vare sina många aktiviteter och spel. De som besöker Acquacity kan njuta av alla de många stora poolerna som platsen har att erbjuda. Samt att kunna välja bland de andra attraktionerna, såsom lekplatser och diabilder. För allt detta rekommenderas Acquacity speciellt för barn och familjer.

Marineland

Adress: Gracillaso de la Vega, 9

Anses av både ortsbor och turister som en av öns mest populära sevärdheter, Marineland är den enda parken i hela skärgården som har sjölejon och delfiner, som stjäl människors hjärtan vid varje uppvisning. Dessa vackra djur utför en rad akrobatika nummer och andra roliga drag som håller besökarnas uppmärksamhet under hela uppvisningen. Marineland ståtar också med den största haj samlingen i hela östra Atlanten, liksom andra djur, såsom papegojor och krokodiler.

Plaza Mayor

Adress: Palma

Även känt som Palmas stora torg, så är denna 1800 tals attraktion definitivt det bästa sättet att börja bekanta sig med den lokala “känsla” av Mallorca. Torget fylls med flera handelsbutiker, samt caféer, restauranger, souvenirbutiker och snabbmatsrestauranger. Mitten av Plaza är också hemvist för en intressant hantverksmarknad ett par dagar varje vecka. Här säljer ortsbor handgjorda souvenirer och musiker och andra underhållare spelar för turister. Dessutom, finns numera ett underjordiskt köpcentrum på Plaza Mayor, som erbjuder turisterna och ortsborna en stor shoppingupplevelse.

Puerto Mallorca

Adress: Palma

Belägen vid La Seu katedralen, Mallorca hamnen är värd för ett varierat utbud av invånare, allt från lokala fiskare till båtägare och färjor. Flera bra restauranger ligger också i närheten och de flesta av dem erbjuder en fantastisk utsikt över havet. Detta är också platsen att gå till för att hitta tjänster för att resa till andra öar eller fastlandet.

Castell de Bellver

Adress: Camilo Jose Cela Street

Detta färgstarka slott finns på toppen av Palmas högsta kulle. Sin vackra gotiska arkitektur är bland de bästa i Europa, med tre spektakulära torn och till och med ett inomhus museum med en serie av artefakter och andra arkeologiska bitar.

Son Morroig

Adress: Northeast of Deia

Son Morroig är en medeltida herrgård som erbjuder några av de bästa utsikterna som finns på Mallorca. Gården är också en av de äldsta landmärken på ön, den har funnits sedan år 1276. Gården innehåller också ett museum där flera föremål från och med första åren av herrgården kan hittas.

Parque de la Mar

Adress: Palma

Belägen söder om Mallorca blev Parque del Mar skapat på andra hälften av 1900-talet och ståtar över en hisnande utsikt över stadens vatten. Hela parken är omgiven av abstrakt konst och har även en kaklad väggmålning från den berömda konstnären Joan Miro.