Att äta på Mallorca

restaurants-mallorca

Som fallet är med resten av Spanien så är den kulinariska kulturen på Mallorca behandlad mycket seriöst av dess invånare, och den syns definitivt i den stora variation av restauranger som ön har att erbjuda. Mallorca erbjuder den högsta koncentrationen av caféer, barer och restauranger i hela skärgården. Vilket säkerställer att nästan alla som besöker den kommer att hitta något att äta som han eller hon kommer att gilla.

Som sagt, medan både spanska och internationella rätter finns på Mallorca så specialiserar sig ön på fisk-och skaldjursrätter, samt så erbjuder de de bästa frukterna och grönsakerna som finns i hela regionen. Måltidstider på Mallorca är samma som i resten av skärgården, och frukost sker ibland två gånger under morgonen, beroende på hur tidigt den första frukosten serveras. Lunch startar lite senare än vissa människor är vana vid, runt 14:00 och är oftast följd av den berömda spanska siestan (tupplur). Middagstid på Mallorca börjar runt klockan 21:00 och kan sträcka sig upp till midnatt beroende på restaurangen och det område där middagen serveras.

Här är några av de mest populära restauranger på Mallorca.

Simply Fosh

Adress: : Carrer de la Misio, 7A

Telefon: +34 971 720 114

Simply Fosh är en av de restauranger på Mallorca som ståtar med den mest stilfulla atmosfären. Men det är också en informell restaurang så ingen särskild etikett är nödvändig. Restaurangen specialiserar sig på medelhavsmat och är populär för att erbjuda en utmärkt kombination på pris och livsmedelskvalitet. Simply Fosh har också en vacker solterrass för människor som föredrar att äta utomhus.

Sa Rotana

Adress: C/ SA Vall, KM. 3,000, 07500 Manacor

Telefon: +971 84 56 85

SA Rotana är en av de mest utsökt dekorerade exklusiva restauranger på Mallorca. Den är specialiserad på medelhavsmat, men dess verkliga attraktion är dess internationell mat, som den kombineras med inslag av Mallorcas mat för att uppnå nya unika smaker, som kontinuerligt överraskar kunderna.

Nawaab Indian Restaurant

Adress: Joan Miro, 309, Cala Mayor

Telefon: +0034 971 401 691

Denna populära indiska restaurang erbjuder sina kunder en helt unik blandning: en del av de bästa curry erbjudanden tillsammans med en fantastisk utsikt över havet. Restaurangen är en del av en brittisk kedja av indiska restauranger och den lever helt upp till ryktet den har fått i Storbritannien. Restaurangen erbjuder även take away service för dem som föredrar det alternativet.

Gourmet Restaurant Tristan

Adress: Puerto Portals

Telefon: +971 675 547

Belägen vid den eleganta Portal Nous är Tristan den mest kända restaurang. Detta beror på att TRISTAN uppfyller helt det traditionella mallorcanska köket. Upplevelsen för besökare till restaurangen är också utmärkt, eftersom förutom god mat, erbjuder lokalen en vacker terrass med utsikt över den fantastiska marinan.

Port Petit

Adress: Avenida Cala Llonga, Cala d’Or

Telefon: +971 643 039

Hamnen Petit är en annan fantastisk restaurang som erbjuder en fantastisk utsikt över marinan i Cala d’Or tack vare sin utomhusterrass. Restaurangen är känd för sin utsökta mat, samt för några av de bästa efterrätterna på Mallorca.